Ovocná torta s makrónkami
Táto torta je kombináciou makróniek, krémovej náplne a ovocia.
Ingrediencie
Makrónky
- 110 g mandľová múka
- 225 g práškového cukru
- 4 ks vaječné bielky
- štipka soli
- ružová potravinárska farba
Piškótové cesto
- 6 ks väčších vajec
- 6 polievková lyžica kryštálového cukru
- 6 pl hladká múka
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
Plnka
- 500 g mascarpone
- 500 g smotana na šľahanie 40%
- 4 pl práškový cukor
- ovocie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si upečieme makrónky, ktoré budú tvoriť korpus torty a medzi ne nanesieme plnky.
Makrónky: V mixéri premiešaj mandľovú múku s práškovým cukrom.
Bielky rozšľahaj so štipkou soli a pridaj do zmesi s mandľovou múkou.
Plech na pečenie vysteľ papierom na pečenie a vytváraj malé 2-3 centimetrové krúžky.
Makrónky sa pečú 12 až 15 minút na 150°C, potom ich nechaj vychladnúť.
Príprava piškótového cesta je jednoduchá. Žĺtky vyšľahaj s cukrom do peny. Následne pridaj preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom a len jemne premiešaj do cesta. Cesto prelej do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Peč vo vyhriatej rúre na 180 C polhodinku. Správnosť upečeného cesta si môžeš overiť testom s drevenou špajdľou. Z množstva by ti mali vyjsť 2 pláty.
Plnku pripravíš vyšľahaním mascarpone s cukrom. Zvlášť vyšľahaj šľahačku, kým nebude poriadne tuhá a potom len jemne prešľahaj spolu s mascarpone, aby s aspojili. Asi minútku.
Hotové piškótové pláty si rozdeľ na 2 polovice pozdĺžne. A potom už len vrstvi mascarpone plnku a ovocie podľa chuti.
Strany torty ostávajú bez krému. Vrch torty ozdob makrónkami a ovocím podľa vlastnej chuti.