Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Ovocná torta s tvarohom
Recept na perfektnú ovocnú tortu s tvarohovým krémom.
Ingrediencie
Cesto:
- 8 ks vajce
- 230 g práškový cukor
- štipka soli
- 50 g polohrubá múka
- 1 čl prášok do pečiva
Tvarohová plnka:
- 600 g tvaroh jemný
- 200 ml smotana na šľahanie
- 1 balenie prášková želatína
- 2 balenia vanilkový cukor
Ostatné:
- ovocie podľa chuti
- džem
Najnovšie letáky
Postup
Sedem vajíčok rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli do polotuha - trvá to asi 3 minúty.
Potom pridávame po lyžiciach 180 g preosiateho práškového cukru. Vytvorí sa hustá bielková pena.
V druhej miske vyšľaháme celé vajíčko, žĺtky a 50 g práškového cukru nadýchanej peny. Múku dôkladne premiešame s práškom do pečiva a zľahka primiešame do žĺtkovej zmesi.
Na záver do cesta ručne metličkou primiešame aj vyšľahané bielky.
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom. Cesto vylejeme do formy a pečieme ho v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 časti.
Tvarohový krém - tvaroh vymiešame.
V inej miske dotuha vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovými cukrami.
Šľahačku zľahka primiešame do vymiešaného tvarohu.
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a vychladnutú ju dôkladne primiešame do tvarohového krému.
Ovocie umyjeme.
Korpus potrieme džemom.
Tvarohový krém preložíme do cukrárenského vrecka a nanášame ho na džemom potreté korpusy.
Tvarohovú tortu dozdobíme ovocím.