REKLAMA
Ovsené lievance
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 120 g ovsená múka
- 1 pl xylitol
- štipka štipka soli
- 1 vajce
- 1⁄2 polievková lyžica kypriaci prášok
- 3 pl jemného odtučneného tvarohu
- 200 ml ovsené mlieko
- 1 pl ghee
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
Do misky nasypeš múku, pridáš žĺtko, štipku soli, xylitol, prášok do pečiva a tvaroh. Všetko spolu vymiešaš, pridáš mlieko a nakoniec znova vymiešaš na hladké cesto. V druhej miske z bielka vyšľaháš tuhý sneh a pridáš do lievancového cesta. Zašľaháš už len jemne vareškou aby cesto ostalo nadýchané. Cesto necháš 5 minút odpočívať. Na rozohriatej panvici roztopíš maslo a lyžicou tvaruješ lievance. Opekáš z každej strany do zlatista. Zdobíš ľubovoľným ovocím. Ja som zvolila marhuľový džem, zvyšný tvaroh, nektárinky, kivi a všetko poliala orechovým maslom. Dobrú chuť :)