REKLAMA
Zdroj: Canva
Papoutsakia
Papoutsakia alebo grécke baklažány plnené mletým mäsom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks velké baklažány
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 ks veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g rajčín
- 100 ml bieleho vína
- 100 g feta
- 1 lyžička cukru
- oregano
- bazalka
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme baklažány. Umyjeme ich, odrežeme vrch a nakrájame na polovicu. Vydlabeme stred a potrieme ich olivovým olejom. Baklažány pečieme v rúre asi 20 minút pri 200 °C.
2. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame na kúsky a opražíme ju s olejom.
3. Krok
K cibuli pridáme mleté mäso a necháme ho dusiť, kým nie je úplne mäkké.
4. Krok
Následne do mäsa pridáme rajčiny, biele víno, oregano, bazalku, morskú soľ a mleté čierne korenie. Túto zmes varíme na malom ohni ešte asi 15 minút.
5. Krok
Hotovú plnku rovnomerne naplníme do baklažánov.
6. Krok
Naplnené baklažány posypeme nakrájaným syrom feta a dáme do rúry zapiecť na 15-20 min.