REKLAMA

Zdroj: Canva

Papoutsakia

Papoutsakia alebo grécke baklažány plnené mletým mäsom.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks velké baklažány Pridané do
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks veľké cibule Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 g rajčín Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 100 g feta Pridané do
  • 1 lyžička cukru Pridané do
  • oregano Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme baklažány. Umyjeme ich, odrežeme vrch a nakrájame na polovicu. Vydlabeme stred a potrieme ich olivovým olejom. Baklažány pečieme v rúre asi 20 minút pri 200 °C.

2. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájame na kúsky a opražíme ju s olejom.

3. Krok

K cibuli pridáme mleté mäso a necháme ho dusiť, kým nie je úplne mäkké.

4. Krok

Následne do mäsa pridáme rajčiny, biele víno, oregano, bazalku, morskú soľ a mleté čierne korenie. Túto zmes varíme na malom ohni ešte asi 15 minút.

5. Krok

Hotovú plnku rovnomerne naplníme do baklažánov.

6. Krok

Naplnené baklažány posypeme nakrájaným syrom feta a dáme do rúry zapiecť na 15-20 min.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov