Paradajková kapusta s mäsom
Chutná kapusta plnená mäsom s paradajkami.
Ingrediencie
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 1 hlávková kapusta
- 2 ks paradajok
- 50 g guľatozrnná ryža
- čerstvý koriander
- čerstvý kôpor
- soľ
- mleté čierne korenie
- jarná cibuľa
- čili paprička
- kurkuma
- 60 g olivového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Koriander a kôpor nasekáme na jemno, Jarnú cibuľky si nakrájame na malé krúžky. Pridáme ich k mletému mäsu.
Zdroj: Youtube
Kapustu si dáme na chvíľku spariť do horúcej vody aby nám listy zmekli a dalo sa s nimi pracovať.
Zdroj: Youtube
K mäsu pridáme soľ, korenie, kurkumu, olej, nasekanú cibuľu a čili papričku, neuvarenú ryžu. Dobre spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Paradajky si nakrájame na polovice a orestujeme na troche oleja. Osolíme a okoreníme.
Zdroj: Youtube
Na paradajky dáme zobár sparených listov z kapusty. Zvyšné listy budeme plniť mäsovou plnkou a zrolujeme ich aby náplň nemala kade vytiecť. Ukladáme ich jednu vedľa druhej. Prekladáme ich dusenými paradajkami.
Zdroj: Youtube
Rolky prikryjeme a dusíme do mäkká asi 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou.