REKLAMA
Parené buchty
Najlepšie parené buchty podľa babkinho receptu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g múka
- 20 g čerstvé droždie
- 20 g cukor
- 1 kus vajce
- 400 ml mlieko
- štipka soľ
- lekvár
- Granko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Droždie rozdrobíme v troške vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru a lyžičku múky a počkáme, kým nám vznikne kvások.
2. Krok
V miske zmiešame múku, vajíčko, zvyšok vlažného mlieka, soľ a kvások. Na teplom mieste necháme cesto vykysnúť.
3. Krok
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 1 cm a nakrájame ho na kocky 4x4cm. Do každej kocky zabalíme približne lyžičku džemu a vytvarujeme buchty spojom nadol. Hotové necháme troška podkysnúť (20 minút) a potom paríme 8 minút.
4. Krok
Domáce parené buchty podávame s prepáleným maslom a posypané grankom :)