REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Parené knedle s lekvárom
Ľahké parené buchty s lekvárom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubá múka
- 1 ks droždia
- 400 ml mlieko
- 30 g kryštálový cukor
- trochu soľ
- 1 pohár lekvár
- práškový cukor
- mletý mak
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Krok
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
3. Krok
Buchty naparujeme 10 minút. Počas parenia nesmieme odokrývať.
4. Krok
Hotové buchy polejeme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným z mletým makom.