REKLAMA
Pastierske rezne
Recept na hovädzie pastierske rezne
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g hovädzie mäso krk
- 2 ks cibuľa veľká
- 1 ks klobása domáca
- 200 ml bujón
- 200 g tvrdý syr
- 5 pl olivový olej
- 5 pl kečup
- 2 pl hladká múka
- 1 pl petržlen
- soľ
- čierne mleté korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso umyjeme vysušíme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a orestujeme na rozpálenom oleji na panvici.
2. Krok
Mäso vyberieme a dáme do pripraveného pekáča.
3. Krok
Klobásu a cibuľu nakrájame na hrubšie plátky. Klobásu orestujeme, pridáme cibuľu, podlejeme vývarom a všetko dusíme domäkka. Potom túto zmes navrstvíme na pripravené mäso v pekáči. Polejeme jemne kečupom a posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
4. Krok
Dáme piecť do rúry a pečieme cca 30 minút pri teplote 200°C.
5. Krok
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, dusenou zeleninou alebo ryžou s hranolkami, dobrú chuť !