Zdroj: minadezhda from Getty Images
Pečeň v omáčke
Túto pečeň pripravujem už roky a je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál na rýchlu a chutnú večeru. Elegantná a aromatická horčicová omáčka dokonale zvýrazňuje chuť pečene a skúsenosti ma naučili, ako ju správne pripraviť, aby bola jemná a šťavnatá.
Ingrediencie
- 500 g Bravčové pečene
- 2 ks Cibuľa
- 2 lyžice maslo
- 1 pohár Vývar
- 200 ml Krém
- 2 lyžice horčice
- soľ a korenie
- 2 lyžice múka
Najnovšie letáky
Postup
Na samom začiatku očistím pečeň od šliach, blán a ciev, čo je kľúčový krok, aby zostala mäkká a horká. Potom ju nakrájam na nie príliš hrubé plátky.
Do misky nasypem múku, pridám soľ a korenie a premiešam. V tejto zmesi obalím každý plátok pečene. Zistil som, že pečeň je vďaka tomu chrumkavejšia.
Cibuľu nakrájam na plátky a opečiem na masle na panvici dozlatista.
Na panvicu som pridala plátky pečene a opekala ich z oboch strán asi 3 minúty.
Potom prilejem vývar a pridám horčicu. Všetko spolu premiešam, podľa chuti osolím a okorením a potom dusím asi 15 minút.
Nakoniec pridám smotanu a varím ešte asi 5 minút. Počas tejto doby by mala omáčka zhustnúť.