REKLAMA
Zdroj: Africa Images from Canva
Pečená červená repa
Je to jednoduchý, ale veľmi chutný recept, ktorý zachováva prirodzenú sladkosť červenej repy, zatiaľ čo pečenie jej dodáva skvelú karamelizovanú vrstvu na povrchu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks Stredne veľká červená repa
- 2 Lyžice Olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Lyžice Balzamikový ocot
- 2 strúčiky cesnak pretlačený
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
2. Krok
Červenú repu dôkladne umyte a v prípade potreby odstráňte všetky zlé miesta. Ak je to možné, ponechajte šupku - pomôže zachovať tvar a chuť repy počas pečenia a počas pečenia lepšie skaramelizuje.
3. Krok
Ak je repa veľká, nakrájajte ju na polovice alebo mesiačiky. Malú repu môžete nechať vcelku.
4. Krok
Rozdrvený cesnak zmiešajte s olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou a korením. Túto zmes rovnomerne rozotrite na repu.
5. Krok
Pečte v predhriatej rúre asi hodinu, kým repa nezmäkne a na povrchu krásne skaramelizuje.