REKLAMA

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Divina z jeleňa

  • 1500 g divina Pridané do

Omáčka

  • 2 PL maslo Pridané do
  • 2 nakrájané na kocky cibule Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
  • 1 ČL rozmarín Pridané do
  • 1 ČL čierne korenie Pridané do
  • 1 Štipka Soľ podla chuti Pridané do
  • 500 ml vývar alebo voda Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Pre pečenie jeleňa predhrejte rúru na 180°C.

2. Krok

Roztopiť maslo v veľkej panvici a opekať jeleniu pečienku zo všetkých strán.

3. Krok

Potom odstráňte mäso a na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak.

4. Krok

Zalejte to červeným vínom a pridajte vývar z diviny (alebo vodu) a korenie.

5. Krok

Mäso opäť vložte do panvice a nechajte ho v rúre dusiť približne 2,5 hodiny.

6. Krok

Medzitým občas skontrolujte, či je dostatok tekutiny, a v prípade potreby pridajte ešte trochu vývaru.

7. Krok

Vezmite mäso z rúry a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, skôr než ho nakrájate.

8. Krok

Podávajte bravčový guláš so omáčkou, knedľami a červenou kapustou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

745 receptov

Obed

4872 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4586 receptov

Dezert

3769 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov