Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock
Pečená divina v omáčke
Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.
Ingrediencie
Divina z jeleňa
- 1500 g divina
Omáčka
- 2 PL maslo
- 2 nakrájané na kocky cibule
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 200 ml červené víno
- 1 ČL tymián
- 1 ČL rozmarín
- 1 ČL čierne korenie
- 1 Štipka Soľ podla chuti
- 500 ml vývar alebo voda
Najnovšie letáky
Postup
Pre pečenie jeleňa predhrejte rúru na 180°C.
Roztopiť maslo v veľkej panvici a opekať jeleniu pečienku zo všetkých strán.
Potom odstráňte mäso a na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak.
Zalejte to červeným vínom a pridajte vývar z diviny (alebo vodu) a korenie.
Mäso opäť vložte do panvice a nechajte ho v rúre dusiť približne 2,5 hodiny.
Medzitým občas skontrolujte, či je dostatok tekutiny, a v prípade potreby pridajte ešte trochu vývaru.
Vezmite mäso z rúry a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, skôr než ho nakrájate.
Podávajte bravčový guláš so omáčkou, knedľami a červenou kapustou.