Pečená kačka s červenou kapustou
Tento recept na pečenú kačku s červenou kapustou je ideálny pre všetkých, ktorí rádi ochutnávajú tradičné slovenské jedlá. Kačka sa pečie v rúre spolu s koreninami a podáva sa s nakyslou červenou kapustou a knedľami.
Ingrediencie
Mäso:
- 1 ks kačka
- 2 velke Cibuľa
- 2 Lyžice kmínu
- 2 Lyžice soli
Kapusta:
- 1 ks červenej kapusty
- 1 Veľké Cibuľa
- 2 Lyžice cukru
- 2 Lyžice octu
- 2 Lyžice masla
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme kačacie mäso. Očistíme ho od tukov a vnútorností, osušíme ho a potrieme ho soľou a kmínom.
Cibuľu a nakrájame na menšie kúsky a vložíme ju do kačice. Mäso dáme na plech s vysokým okrajom a vložíme ho do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 1,5 hodiny, pričom kačku niekoľkokrát polievame vlastnou šťavou.
Po tom, čo je kačka hotová, vyberieme ju z rúry a necháme ju trochu vychladnúť. Potom ju nakrájame na porcie a podávame s červenou kapustou a knedľami.
Pripravenie červenej kapusty je veľmi jednoduché. Kapustu nakrájame na tenké prúžky a osmažíme ju na masle spolu s cibuľou. Pridáme cukor a ocot a varíme asi 30 minút, kým kapusta nezmäkne.