REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Chutný recept na nedeľný obed, u nás doma úplná klasika.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 1 kg bravčová krkovička
- 1 ks Cibuľa
- 6 strúčikov cesnak
- soľ
- mletej rasce
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
Kapusta
- 1 kg kapusta hlávková
- 1 ks Cibuľa
- soľ
- kryštálový cukor
- bravčová masť
- mletý kmín
Príloha
- 1 varená knedľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne a osolíme.
2. Krok
Krkovičku poukladáme do pekáča, okoreníme a posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 90 minút.
3. Krok
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Na malom množstve bravčovej masti cibuľu opražíme. Potom pridáme nakrájanú kapustu. Ocukríme a premiešame. Podlejeme vodou a osolíme. Podľa potreby podlievame vodou a dusíme domäkka.