REKLAMA
Zdroj: pixabay
Pečená panenka so zemiakmi
Jednoduchá panenka s pečenými zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 bravčová panenka
- morská soľ
- korenie štyroch farieb
- zemiak
- bravčová masť
- rozmarín
- soľ
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Bravčovú panenku potrieme olivovým olejom a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme na linke 15 minút postáť.
2. Krok
Panenku vybalíme posolíme a pokoreníme s každej strany. V rýchlosti opečieme na panvici s každej strany a zabalíme ju do alobalu. Dáme do vyhriatej rúry na 5 minút na 200 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme na linke odpočívať aspoň 15 minút. Môžeme nakrájať na plátky.
3. Krok
Zemiaky si očistíme, prekrojíme na štvrťky a osolíme. Na plech si dáme papier na pečenie potrieme ho masťou a uložíme naň zemiaky. Posypeme rozmarínom.
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút do zlata.