REKLAMA
Zdroj: Hans from Pixabay
Pečená ryža v rúre
Ryža sa pomaly praží, čím získava špecifickú lahodnú chuť a krásnu zlatistú farbu. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je vždy skvelý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g Ryža (najlepšie basmati)
- 500 ml Hovädzí vývar
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 Lyžice maslo
- Strúhaný syr podľa chuti
- čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zapnite rúru na 180 °C. Počas čakania na správnu teplotu si pripravte ryžu. Odporúčam použiť ryžu basmati pre jej dlhé zrná a nízky obsah škrobu, ktorý zabraňuje lepeniu ryže.
2. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici na masle do zlatista. Pridajte ryžu a krátko ju orestujte spolu s cibuľou a cesnakom. Ryžu neprehrievajte, len získa mierne sklovitú farbu.
3. Krok
Zmes preložte do zapekacej misy a pridajte hovädzí vývar. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
4. Krok
Misu prikryte a vložte do predhriatej rúry na 50 minút.