REKLAMA
Pečené batáty s dipom
Recept na chrumkavé pečené batáty s majonézovým dipom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- sladký zemiak
- soľ
- korenie
- olivový olej
- 1 pl škrobu
- 1 čl mletej papriky
- 1 čl cesnakový prášok
- 2 strúčiky cesnak
- 3 pl majonéza
- 1⁄2 šťavy z citróna
- Štipka šafránu
- nasekaná petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Batáty si nakrájame na hranolky. Necháme chvíľu namočiť do vody, prepláchneme a vysušíme.
Zdroj: Youtube
2. Krok
V miske si zmiešame škrob, mletú papriku a sušený cesnak.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Batáty polejeme olivovým olejom a posypeme koreninovou zmesou a poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Batáty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, kým nebudú batáty chrumkavé. Ku koncu pečenia môžeme pridať teplotu. Hotové osolíme a okoreníme.
Zdroj: Youtube
5. Krok
V mažiari si rozrobíme cesnak, soľ a šafran. Pridáme majonézu a citrónovú šťavu, korenie a olivový olej. Všetko spolu poriadne zmiešame.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Dobrú chuť.