REKLAMA
Zdroj: arfo from Getty Images
Pečené bravčové koleno
Toto pečené bravčové koleno je mimoriadne šťavnaté, má krásnu zlatistú farbu a úžasnú vôňu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kus bravčové koleno
- 1 pivo
- 4 strúčiky Cesnak
- soľ a korenie
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Bravčové kolená dôkladne umyte, osušte a krížom narežte kožu.
2. Krok
Cesnak ošúpeme a pomelieme, potom ho zmiešame s korením, soľou a majoránom. Touto zmesou potrite bravčové kolená. Je veľmi dôležité, aby ste kožu bravčového kolena dôkladne narezali, aby korenie lepšie preniklo do mäsa a koža bola chrumkavá.
3. Krok
Bravčové kolená vložte do rúry a zalejte ich pivom. Bravčové kolená vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Lepšie je, ak ich môžete marinovať 12 hodín.
4. Krok
Potom ich pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 2,5 - 3 hodiny. Z času na čas ich prelejte pivom z misky.