REKLAMA
Pečené gaštany
K jeseni neodmysliteľne patrí aj zber gaštanov. Vyskúšajte aj Vy lahodné pečené gaštany v rúre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 g jedlé gaštany
- soľ
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Na špičke gaštanov narežeme tvar krížika. Rezy majú byť hlboké 4 až 5 mm, aby sme ich po upečení mohli dobre ošúpať.
2. Krok
Narezané gaštany presypeme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Hneď ako sa voda začne variť vypneme sporák, gaštany scedíme a presypeme do formy na pečenie.
3. Krok
Gaštany pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 15 minút. Po upečení ich vyberieme z rúry a prikryjeme handrou na 10 minút.