Zdroj: Pixabay
Pečené kukuričné hranolky s chilli
Chilli hranolčeky sú lákavým občerstvením, ktoré je ideálne na večierky, stretnutia alebo len na sobotňajšie večery. Vyrábajú sa z chrumkavých hranolčekov s pikantným chilli, roztaveným syrom čedar a ozdobených čerstvou zelenou cibuľkou. Je to fúzovaný pokrm, ktorý zasýti aj zasýti!
Ingrediencie
- 600 gms Mrazených hranolčekov
- Olivový olej na natieranie
- Soľ podla chuti
- 1 pohár Chilli con carne (plechovky ľahko nájdete v supermarkete)
- 1 pohár Rozdrobeného syra čedar
- 2 Zelená cibuľa, nakrájaná na plátky
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
Mrazené hranolčeky rozložte na plech a potrite ich veľkým množstvom olivového oleja. Posypte soľou a korením podľa chuti.
Pečte asi 15-20 minút alebo kým hranolky nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
Chilli con carne zohrievajte v hrnci na miernom ohni približne 5-10 minút.
Keď sú hranolky hotové, vyberte ich z rúry a ešte na plechu ich zalejte teplým chilli.
Na vrch chilli nasypte rozdrobený syr čedar.
Plech vložte späť do rúry na 2-3 minúty alebo kým sa syr nerozpustí a nevytvorí bublinky.
Vyberte z rúry a ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou.
Lahodné čili hranolčeky podávajte okamžite, aby ste dosiahli čo najlepší chuťový zážitok.