:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KM0K8HbOODkwYbATsmNo/414cf53114fbee1b04bb591b3ababa.jpeg)
Pečené kura s plnkou
Čo dokáže ešte viac vylepšiť pomaly pečené kura? Stačí ho len naplniť výbornou plnkou a najlepšie pečené kura je na svete.
Ingrediencie
Kurča
- 1 kurča
- soľ
- 2 pl maslo
Plnka
- 3 rožky
- 150 g kuracej pečene
- 2 pl olej
- 200 ml mlieka
- 1 cibuľu
- 3 vajce
- 2 pl nasekanej petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Kurča zvnútra i zvonku dobre umyjeme, osušíme a posolíme.
Pripravíme si plnku. Suché rožky nakrájame na drobnejšie a zalejeme ich vlažným mliekom. Necháme odstáť a nasiaknuť. Zatiaľ si na oleji opečieme cibuľku. Vychladnutú cibuľku pridáme k rožkom, pridáme vajíčka a nadrobno nakrájanú kuraciu pečeň. Ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Všetko spolu premiešame.
Vzniknutou plnkou kura naplníme aj pod kožou. Kura zašijeme niťou aby nám plnka nevyšla von. Dáme do pekáča a na vrch kuraťa dáme maslo.
Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre na 200stupňov aspoň 1 hodinu, potom ešte aspoň 15 minút odokryté, aby sa nám spravila chrumkavá koža.