Pečené marinované stehná s ryžou a mrkvovým šalátom
Chrumkavé lahodné mäso so svieži zdravý šalát
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná
- 3 citróny
- 2 strúčky cesnaku
- korenie na pečené kura
- soľ
- Med
- ryža
- voda
- kurkuma
- medvedí cesnak
- mrkva
- jablko
- korenie na šalát
- oliolej na šalát
- cesnakový prášok
Najnovšie letáky
Postup
Deň vopred naložíme stehná,,ak chcete aj krídla, alebo celé kura do zmesi:sušený cesnak,korenie na pečené kura,med - nemusí byť, soľ hrubozrná,šťava z citróna.
Na druhý deň si to vložíme na plech marináda sa prepojí s mäskom je jemné inej chuti podlejeme troškou vody a dáme na cca 50 minút zakryté do rúry piecť na 200st.Na konci odkryjeme a za stáleho podlievania zapečieme.
Počas pečenia si spravíme ryžu,najskôr ju premyjeme studenou vodou v sitku necháme odkvapkať a na minimum olioleja osmahneme zalejeme vodou a dáme soľ, kurkumu, medvedí cesnak a uvari-udusíme.
Kým sa nám pečie mäsko a dusí ryža urobíme si šalát.
Jednu väčšiu mrkvu nastrúhame a malé jabĺčko nakrájame na minikocky.Do vody dáme šalátové korenie,citrónovú šťavu a med rozmiešame spolu kým sa med neroztopí, zalejeme nastrúhanú mrkvu a nakrájané jabĺčko,,postriekame oliolejom na šalát a trošku osolíme.Všetko spolu premiešame .
Môžeme papať.