REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HkucMcmMYXNFovFjLMcf/9fc153b4426168f0b12d2f95d86d0b.jpeg)
Pečené morčacie stehná
Výborné pečené morčacie stehná s knedľou a kapustou, ktoré kedykoľvek jednoducho pripravíš
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1.3 kg morčacie stehná dolné
- soľ
- grilovacie korenie
- 3 strúčiky cesnak
- repkový olej
- plnotučná horčica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Mäso poriadne umyjeme. Pripravíme marinádu, ktorá pozostáva z oleja, grilovacieho korenia, soli, 3 strúčikov cesnaku a z plnotučnej horčice.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HkucMcmMYXNFovFjLMcf/b762e5db009f4ab7b90f9ee0d1fbf8.jpeg)
2. Krok
Mäso zakryjeme alobalom a pečieme na 220° stupňoch približne 2 hodiny. Najprv podlejeme vodou a podusíme hodinu a pol. Poslednú polhodinu mäsko pečieme bez alobalu, až kým nám nezmäkne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HkucMcmMYXNFovFjLMcf/235ad95d68cf8ad71d097d3112b1b8.jpeg)
3. Krok
Podávame s domácou zemiakovou knedľou a kapustou. Osobne si radi pridáme aj zavárané uhorky - ale každému ako najviac chutí. Prajeme dobrú chuť Tastelisťáci :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HkucMcmMYXNFovFjLMcf/32626c1c349ce4b6df21ece50356ba.jpeg)