REKLAMA

Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva

Pečenie chleba v jánskom skle

Recept na chrumkavý domáci chlieb, ktorý je upečený v jánskom skle.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks droždie Pridané do
  • 2 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 300 ml voda Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

220 min.
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou.

2. Krok

V menšej mise rozdrobte kvasnice, pridajte lyžičku cukru, zalejte teplou vodou a nechajte na chvíľku kvasiť.

3. Krok

Kvasnicový kvások pridajte k múke, premiešajte a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte v teple kysnúť asi hodinu.

4. Krok

Kysnuté cesto premiesnite na pomúčenú dosku a vyformujte z neho bochník.

5. Krok

Chvíľu pred dokysnutím cesta dáme rúru vyhriať na 220°C a vložíme do nej jánske sklo. Keď je rúra nahriata a nádoba rozpálená, tak ju vyberieme a opatrne do nej preložíme cesto. Pozor na popálenie.

6. Krok

Zakryjeme sklo a chlieb pečieme 30 minút.

7. Krok

Po 30 minútach chlieb odokryjeme a dopekáme ešte 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov