REKLAMA
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Pečenie chleba v jánskom skle
Recept na chrumkavý domáci chlieb, ktorý je upečený v jánskom skle.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 1 ks droždie
- 2 čajové lyžičky soľ
- 300 ml voda
- 1 čajová lyžička cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
220 min.
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou.
2. Krok
V menšej mise rozdrobte kvasnice, pridajte lyžičku cukru, zalejte teplou vodou a nechajte na chvíľku kvasiť.
3. Krok
Kvasnicový kvások pridajte k múke, premiešajte a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte v teple kysnúť asi hodinu.
4. Krok
Kysnuté cesto premiesnite na pomúčenú dosku a vyformujte z neho bochník.
5. Krok
Chvíľu pred dokysnutím cesta dáme rúru vyhriať na 220°C a vložíme do nej jánske sklo. Keď je rúra nahriata a nádoba rozpálená, tak ju vyberieme a opatrne do nej preložíme cesto. Pozor na popálenie.
6. Krok
Zakryjeme sklo a chlieb pečieme 30 minút.
7. Krok
Po 30 minútach chlieb odokryjeme a dopekáme ešte 20 minút.