REKLAMA
Pečený chlieb
Chutný a čerstvý domáci chlieb, ktorý môžete pripraviť v pohodlí vašej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 10 g Suché droždie
- 1 kl cukor
- 1 kl soľ
- 375 ml voda
- maslo
- slnečnicové semienka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Pred pečením vyhrejte rúru na 220°C a vložte do nej nádobu s vodou.
2. Krok
Zmiešajte v miske múku, droždie, cukor a soľ.
3. Krok
Postupne pridávajte vodu a miešajte, kým nevznikne tuhé cesto.
4. Krok
Cesto vyklopte na pomúčený stôl a dôkladne ho vypracujte, až kým nebude hladké a pružné.
5. Krok
Prikryte ho uterákom a nechajte v teple kysnúť približne 1 hodinu, alebo kým sa nezdvojnásobí objem.
6. Krok
Cesto opäť premiešajte a tvarujte do tvaru bochníka. Položte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite maslom a posypte slnečnicovými semienkami.
7. Krok
Pečte 45 minút.