REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TogjP_rq7z5Xy62fk_ot/fee5083e874c38c877f8e047a180d6.jpeg)
Pečený kapor v rúre
Podkovičky z kapra pripravené v rúre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 ml voda
- 4 ks filety kapra
- 1⁄4 pohára citrónová šťava
- 2 čl soľ
- 1 čl sušená cibuľa
- 1 čl cesnakový prášok
- 2 čl citrónová šťava
- 1 čl sušená petržlenová vňať
- 1 čl kurkuma
- 1 čl chili paprička
- 2 čl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najskôr si dáme do misy vodu, pridáme citrónovú šťavu a 1 ČL soli. Všetko dobre premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TogjP_rq7z5Xy62fk_ot/67cff52ee3d5d35b595f1d5d5e1cee.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do pripravenej vody si dáme filety z kapra. Necháme ich marinovať 15 minút. Vyberieme ich a osušíme od vody.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TogjP_rq7z5Xy62fk_ot/f1bdf92cba7275c71134a8230e4693.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do misy si dáme šťavu z citróna, soľ, sušenú cibuľu, cesnak a petržlenku. Pridáme kurkumu, chilli a olej. Premiešame marinádu a vložíme do nej kaprie filety. Necháme ich odpočinúť asi 15 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TogjP_rq7z5Xy62fk_ot/ea6eed65ae0130a93f1a5d1aff7468.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Namarinované filety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút do zlata.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TogjP_rq7z5Xy62fk_ot/1f07ef9d2fa4fd2bbbd6eeda7ef07b.jpeg)
Zdroj: Youtube