REKLAMA
Pečený kapor v rúre
Podkovičky z kapra pripravené v rúre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 ml voda
- 4 ks filety kapra
- 1⁄4 pohára citrónová šťava
- 2 čl soľ
- 1 čl sušená cibuľa
- 1 čl cesnakový prášok
- 2 čl citrónová šťava
- 1 čl sušená petržlenová vňať
- 1 čl kurkuma
- 1 čl chili paprička
- 2 čl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najskôr si dáme do misy vodu, pridáme citrónovú šťavu a 1 ČL soli. Všetko dobre premiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do pripravenej vody si dáme filety z kapra. Necháme ich marinovať 15 minút. Vyberieme ich a osušíme od vody.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do misy si dáme šťavu z citróna, soľ, sušenú cibuľu, cesnak a petržlenku. Pridáme kurkumu, chilli a olej. Premiešame marinádu a vložíme do nej kaprie filety. Necháme ich odpočinúť asi 15 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Namarinované filety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút do zlata.
Zdroj: Youtube