REKLAMA
Pečený losos s feniklom a paradajkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 kus losos
- cherry paradajky
- 1 kus citrón
- 1 kus pomaranč
- 1 kus fenikel
- olivový olej
- soľ
- rozmarín
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Rozohrejeme si panvicu s olivovým olejom a sprudka opečieme filety lososa z oboch strán spolu s nakrájaným feniklom na plátky. Vňať si necháme na ozdobu. Popri opekaní druhej strany lososa, vyšťavíme na filety polovicu pomaranča a polovicu citróna. Osolíme a pridáme vetvičku rozmarínu. Môžeme pridať aj lyžicu masla pre chuť, ale to je individuálne.
2. Krok
Keď je mäsko krásne ružové, premiestnime filety do zapekacej misy, polejeme šťavou a pridáme cherry paradajky. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 10-15 minút, sledujeme, aby nebol losos vyschnutý.