Zdroj: Freepik
Perfektná jednoduchá medová pečená mrkva
Táto klasická príloha je u nás doma vždy hitom.
Ingrediencie
- 1 lb Z mrkvy
- 2 pl Olivového oleja
- 2 pl Med
- Soľ podla chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- 2 pl čerstvá petržlenová vňať, nasekaná
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si predhrejte rúru na 400 stupňov F (200 stupňov C). To je ideálna teplota, aby mrkva získala peknú farbu a bola mäkká.
Mrkvu ošúpeme a rovnomerne nakrájame na dvojcentimetrové kúsky. Rovnomerná veľkosť zabezpečí rovnomerné varenie.
V miske zmiešajte mrkvu, olivový olej, med, soľ a korenie. Pre poriadne obalenie mrkvy ju premiešajte rukami.
Obalenú mrkvu rovnomerne rozložte na plech. Dbajte na to, aby ste plech nepreplnili; medzi kúskami by mal byť priestor, aby sa dosiahlo pekné a rovnomerné upečenie.
Mrkvu pečte v predhriatej rúre 25 až 30 minút, pričom v polovici pečenia ju otvorte, aby sa rovnomerne prepečie. Mali by byť zlatisté a mierne skaramelizované.
Nakoniec ozdobte pečenú mrkvu čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá mrkve farbu a chuť.