REKLAMA
Zdroj: FB: Prešporský fajnšmeker
Perkelt z kuraťa
Perkelt z kuraťa je jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré často varíme cez víkend.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 500 g kuracie mäso
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 500 ml voda
- 150 ml smotana na varenie
- 1 pl hladká múka
Korenie
- 1 čl mletá paprika
- 1 čl soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na rozohriatej panvici opražíme nakrájanú cibuľu, až kým nebude zlatohnedá. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ich spolu ešte chvíľu.
2. Krok
Pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho zo všetkých strán.
3. Krok
Keď je mäso opečené, nasypeme soľ, korenie a červenú papriku. Všetko dobre premiešame.
4. Krok
Nakoniec nalejeme do hrnca vodu. Perkelt varíme na strednom ohni až kým mäso nie je úplne mäkké Omáčku zahustíme smotanou na varenie zmiešanou s hladkou múkou.