REKLAMA
Perník
Receptov na perník nikdy nie je dosť. A aj takýto jednoduchý koláč viete efektívne ozdobiť a pripraviť z neho skvelý dezert pre návštevu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
Cesto
- 400 g hladká špladová múka
- 3 pl kakao
- 2 čl škorica
- 1 čl Perník
- 1 prášok do perníka
- 1 vanilínový cukor
- 120 g práškový cukor
- 1 pl Med
- 2 vajcia ml mlieko
- 100 ml olej
- 2 pl domáci džem
Na dokončenie
- džem
- 150 g čokoláda pol horká a pol mliečna
- 40 g masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Do misy preosejeme suché ingrediencie a premiešame.
2. Krok
Pridáme vajcia, med, mlieko, olej a džem a ručným mixérom vymixujeme hladkú zmes.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vymazaný olejom a vysypaný múkou.
4. Krok
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
5. Krok
Upečený koláč potrieme džemom podľa chuti a polejeme čokoládovou polevou. Tú pripravíme roztopením čokolády spolu s maslom.