REKLAMA
Pikantná šošovicovo-paradajková polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 2 kus zelerová vňať
- 2 kus mrkva
- pór
- 2 kus paradajka
- 10 ml rastlinný olej
- 1⁄2 čajová lyžička chili paprička
- 140 g červená šošovica
- 1 kocka zeleninový bujón
- petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno. Mrkvu, pór a rajčiny nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
V hrnci rozohrejeme olej a pri nižšej teplote na ňom restujeme mrkvu, pór, cibuľu, cesnak a zelerovú vňať. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme k nej šošovicu, nakrájané rajčiny a chilli korenie. Všetko zalejeme horúcou vodou. Do hrnca nakoniec pridáme kocku zeleninového bujónu. Varíme 15 - 20 minút, šošovica musí byť mäkká.
3. Krok
Hotovú polievku nalejeme do servírovacích misiek a dozdobíme ju petržlenovou vňaťou. Podávame ju ihneď po dovarení s opečeným chlebom.