REKLAMA
Zdroj: anamarques from Canva
Piškótový koláč so šľahačkou
Tento recept je pre milovníkov ľahkých a zároveň chutných dezertov. Piškótový korpus doplnený šľahačkovým krémom a čerstvým ovocím je ideálny pre letné popoludnie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Korpus
- 6 ks vajcia
- 180 g cukor
- 150 g hladká múka
- 3 pl olej
- štipka soli
Krém
- 500 ml smotana na šľahanie
- 3 pl cukor
Ovocie
- 250 g jahody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv pripravíme korpus. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme preosiatú múku a všetko dôkladne premiešame.
2. Krok
Cesto vylejeme do formy a pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 25 minút.
3. Krok
Po upečení necháme korpus vychladnúť.
4. Krok
Medzitým si pripravíme krém - smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha.
5. Krok
Vychladnutý korpus potrieme krémom a ozdobíme očistenými a napoly rozkrojenými jahodami.
6. Krok
Koláč necháme v chladničke pár hodín prefiknúť.
7. Krok
Dobrú chuť!