Plnené mexické batáty s kukuricou a fazuľou
Tieto plnené batáty určite stoja za vyskúšanie - sú také skvelé že z rúry dokonca voňajú ako pizza!
Ingrediencie
- 2 sladký zemiak
- 3 pl olivového oleja
- 1 žltú cibuľu
- 1 jarnú cibuľku
- 1⁄2 čerstvej zelenej papriky
- 1⁄2 hrnček kukurice (z konzervy alebo mrazenej)
- 1⁄2 hrnček fazule (z konzervy alebo uvarenej)
- 1 čl kajenského chilli korenia
- 1 čl mletej rasce
- soľ a mleté čierne korenie
- postrúhaný tvrdý syr
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si dobre umyjeme batáty a položíme ich na plech s papierom na pečenie. Do každého batátu spravíme vidličkou 5 vpichov a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na približne 45 minút.
Kým sa nám pečú batáty, pripravíme si plnku. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku približne 5 minút. Pridáme na menšie kocky nakrájanú papriku, kukuricu a fazuľu a opekáme ďalších 5 minút.
Upečené a aspoň mierne vychladnuté batáty rozpolíme a vydlabeme z nich stredovú dužinu. Plnku z panvice premiestnime do misy, pridáme batátovú dužinu, soľ, mleté čierne korenie, kajenské chilli korenie a kmín. Všetko dobre popučíme vidličkou. Zmesou naplníme vydlabané batáty a posypeme strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry pod gril na pár minút, kým nám syr nezačne hnednúť. Vyberieme a ihneď podávame. Dobrú chuť.