REKLAMA
Pohánkové rizoto
Vynikajúce a zdravé rizoto
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 170 g pohánka
- 150 g mrkva
- 200 g brokolica
- 4 strúčiky cesnak
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 1 kus paprika
- 1 kus žltá paprika
- 100 ml bieleho vína
- 1 kus zeleninový bujón
- 150 g parmezán
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na panvici si speníme maslo, pridáme dva strúčiky cesnaku. Cesnak chvíľu restujeme a potom pridáme nakrájanú mrkvu a brokolicu. Zeleninu osolíme a okoreníme. Restujeme na panvici asi 10 minút a potom pridáme papriky a spolu restujeme ešte asi 5 minút.
2. Krok
V hrnci speníme na olivovom oleji cesnak pridáme prepláchnutú pohánku a 3 minúty restujeme. Potom prilejeme biele víno a miešaním necháme vypariť. Postupne pridávame vývar, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením kocky v litri vriacej vody. Keď sa vývar vyparí pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme dovtedy, kým nie je pohánka mäkká.
3. Krok
Ked je pohánka mäkká pridáme do nej zeleninu a lyžicu masla. Spolu to premiešame a pridáme nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!
Zdravé, rýchle a veľmi chutné.