REKLAMA
Zdroj: lewty92 from Canva
Pravé talianske rizoto
Recept na pravé talianske rizoto, ktoré je husté, krémové a plné chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 gramov Arborio ryže
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 gramov bieleho vína
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 gramov masla
- 100 gramov parmezán
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na panvici rozpustíme tretinu masla. Pridáme k nemu nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a podusíme ich, kým cibuľa nebude mäkká.
2. Krok
Pridáme ryžu a premiešame ju. Potom prilejeme víno a necháme ho pomaly odparovať.
3. Krok
Po chvíli začneme prilievať vývar, pohár po pohári. Po každom pridaní pohára vývaru miešame, kým ryža všetok vývar nevstrebe. Postup opakujeme, kým nie je ryža mäkká ale stále al dente.
4. Krok
Na záver do rizota vmiešame zvyšok masla a nastrúhaný parmezán. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním necháme rizoto ešte 2 minúty odpočívať.