REKLAMA
Pravé talianske špagety
Pravé talianske cestoviny sa považujú za klasiku talianskej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g špagiet
- 2 strúčiky cesnaku
- 70 g olivového oleja
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 kl mletého čierneho korenia
- 70 g strúhaného parmezánu
- Soľ podla chuti
- niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vo veľkom hrnci uvarte špagety v osolenej vode, al dente.
2. Krok
Medzitým olivový olej na panvici zohrejte, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a chvíľu ho restujte.
3. Krok
Pridajte paradajkový pretlak soľ a mleté čierne korenie. Omáčku nechajte variť na nízkej teplote 15 minút.
4. Krok
Špagety scedíme a pridáme do panvice s omáčkou. Premiešame, aby sa špagety dobre spojili s omáčkou.
5. Krok
Bezprostredne pred podávaním pridajte na tanier strúhaný parmezán a čerstvú bazalku. Premiešajte a podávajte horúce.