REKLAMA
Pravý džuveč
Recept na originálny balkánsky džuveč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mäsa
- 200 guľatozrnná ryža
- 6 zelených paprík
- 6 paradajok
- 1 menší baklažán
- 50 g mrazený hrášok
- 1 mrkva
- 2 pl olivový olej
- soľ
- 1 čl sladká mletá paprika
- 1 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso podľa našej chuti si očistíme a nakrájame na menšie kocky.
2. Krok
Očistíme si cibuľu a nakrájame si ju na kocky. Rajčiny a papriky si očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Mrkvu si nastrúhame na pásiky. Baklažán nakrájame na malinké kocky.
3. Krok
Na panvici si rozpálime olej, pridáme mäso a opečieme. Vyberieme ho a do výpeku pridáme nachystanú zeleninu. Začneme opekať.
4. Krok
Posolíme a pridáme mletú papriku. Dáme ryžu a opečené mäso. Všetko premiešame a podlejeme vodou. Dusíme, kým ryža nezmäkne.
5. Krok
Keď je už hotová pridáme hrášok a džuveč je hotový. Ešte podľa potreby dosolíme.