REKLAMA
Prešívaná deka” v tortovej forme
Šťavnatý tvarohový koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 2 ks vajcia
- 100 g kryštálový cukor
- 135 g hladká múka
- 60 ml olej
- 70 ml mlieko
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 čl sóda bikarbóna
- Štipka soli
- 2 pl kakao
Plnka
- 250 g jemný tvaroh
- 15 g gustin
- 1 ks vajce
- 20 g práškový cukor
- 1 ks vajilínový cukor
- trochu citrónovej kôry
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Najprv pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny vymiešame do hladka.
2. Krok
Cesto:
3. Krok
Vajcia dobre vyšľaháme s vynilínovým a kryštálovým cukrom (5 min). Dostaneme hustú penu, ku ktorej ručne primiešame olej a mlieko.
4. Krok
Do osobitnej misky dáme všetky práškové suroviny ( kakao, múka, soľ, sóda bikarbóna), ktoré preosejeme cez sitko s vyšľahaným vajíčkam a opatrne ich varechou vpracujeme do peny, aby nám nespadla. Hmotu následne vylejeme do pripravenej formy (26 cm), kde sme dno vyložili papierom na pečenie.
5. Krok
Pripravíme si cukrárske vrecko, do ktorého dáme tvarohovú plnku a na čokoládové cesto robíme ako keby “mrežu” , ktorá bude po upečení vyzerať ako prešívaná deka.