REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Pribináčiková torta s ovocím
Pribináčiková torta pre deti s čerstvým ovocím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Cesto
- 12 ks vajce
- 12 pl kryštálový cukor
- 12 pl polohrubá múka
- 3 čl kypriaci prášok
Plnka
- 500 ml šľahačka
- 500 g tvaroh jemný
- 2 pl práškový cukor
- 1 kus smeta fix
- 2 ks vanilkový cukor
Ovocie
- jahoda
- maliny
- čučoriedka
- ríbezle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Oddelíme si bielka a žĺtky. Bielka si našľaháme so štipkou soli metličkou do hustej peny.
2. Krok
Prisypeme postupne cukor a stále šľaháme. Pridáme žĺtka a múku. Vzniknuté cesto rozdelíme do troch foriem a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
3. Krok
Do misy si nalejeme smotanu a vyšľaháme ju spolu so smeta fixom. V druhej mise si vyšľaháme tvaroh s cukrom a vanilínovým cukrom.
4. Krok
Obe hmoty už len spolu premiešame aby nám vznikol jednotný krém. Upečené korpusy si potrieme krémom a navrstvíme na seba.
5. Krok
Povrch torty dozdobíme zvyškom krému a poukladáme naň čerstvé ovocie. V tomto prípade sú použité jahody, maliny, ríbezle a čučoriedky.