REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Prívarok z cukety
Jednoduchý a rýchly prívarok z cukety, ktorý je skvelý ako príloha k mäsu alebo samostatné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks cukety
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks Cibuľa
- 100 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl oleja
- bylinky podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cukety očistite, osušte a nakrájajte na kocky.
2. Krok
Cibule olúpte a nakrájajte na drobno.
3. Krok
Na panvici zohrejte olej a pridajte k nemu cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
4. Krok
Potom pridajte cuketu a cesnak pretlačený cez lis. Všetko posypeme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
5. Krok
Ak je potrebné, prilejte ešte vodu a cuketový prívarok duste pod pokrievkou, kým cuketa nie je mäkká.
6. Krok
Keď je cuketa mäkká, zalejte ju smotanou na varenie a nechajte ešte chvíľu podusiť.
7. Krok
Hotový prívarok podávajte s pečivom, vajíčkom, slaninkou, klobásou alebo ako prílohu k mäsu.