Pulled pork
Pulled pork je trhané bravčové mäso servírované v žemli.
Ingrediencie
Suroviny
- 21⁄2 kg bravčové pliecko
- 2 pl červená údená mletá paprika
- 1 pl mleté čierne korenie
- 2 pl sušená vegeta
- 2 pl cesnakový prášok
- 2 pl cibuľový prášok
- 2 pl korenie na bravčové mäso
- soľ
- olej
- tekutý dym
omáčka
- 500 ml jablčný ocot
- 2 pl kečup
- 2 pl hnedý cukor
- 1 čl mletá červená paprika
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si pripravíme zmes korenia na posypanie. Zmes pripravíme tak, že zmiešame čierne korenie, sladkú papriku, údenú papriku, soľ, vegetu, cesnakový, cibuľový prášok a zmes korenia na mäso.
Zdroj: Youtube
Mäso umyjeme, potrieme trochou oleja a posypeme koreňovou zmesou z oboch strán. Necháme 60 minút odpočívať.
Zdroj: Youtube
Posypané mäso vložíme do hlbokého plechu s roštom. Plech podlejeme vodou a pridáme trošku tekutého dymu, aby mäso malo peknú údenú chuť. Rošt postriekame olejom. Mäso zakryjeme alobalom.
Zdroj: Youtube
Pečieme na 275°C - 8 hodín, z toho 2 hodiny pred koncom zložíme alobal, aby mäso získalo kôrku.
Zdroj: Youtube
Príprava omáčky - je ideálne ju pripraviť 1 až 2 dni vopred a skladovať v chladničke! V miske zmiešame uvedené suroviny na omáčku a privedieme ju do varu. Hneď ako sa omáčka začne variť vypneme sporák a omáčku necháme vychladnúť.
Zdroj: Youtube
Keď je mäso upečené preložíme ho na tácku a začneme ho trhať na kúsky.
Zdroj: Youtube
Na záver mäso premiešame s vopred pripravenou omáčkou. Servírujeme napríklad na spôsob hamburgera.
Zdroj: Youtube