Zdroj: estefaniavizcaino from Canva
Rafaelo guľôčky
Skvelý jemný dezert Rafaelo, ktorý príjemne prekvapí vašich hostí. Guľôčky Rafaelo sú skutočnou lahôdkou nielen na pohľad, ale aj na chuť.
Ingrediencie
- 150 g Kokosový tuk
- 250 g mleté mandle
- 100 g práškový cukor
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1 Balenie vanilkový cukor
- 30 kus Celé mandle
- 150 g Kokosové vločky na obalenie
Najnovšie letáky
Postup
Kokosový tuk nechajte roztopiť na miernom ohni, ale dávajte pozor, aby sa nespálil!
Do rozpusteného tuku pridajte mleté mandle a zmes dôkladne premiešajte. Použitím mletých mandlí dosiahneme požadovanú konzistenciu guľôčok, ktoré sú krémové, ale zároveň majú kúsky.
Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a šľahačku. Zmes dôkladne premiešajte a výsledná zmes by mala mať konzistenciu, z ktorej sa dajú formovať guľky. Ak je zmes príliš riedka, pridajte trochu kokosových vločiek.
Potom začnite modelovať gule. Do každej guľôčky vložte celú mandľu a nechajte ju stuhnúť v chladničke. Keď sú guľôčky pevné, obaľte ich v kokose.