Zdroj: Canva
Rebarborový koláč s pudingom
Tento úžasný rebarborový koláč s pudingom je vynikajúcou kombináciou sladkej rebarbory a jemného pudingového krému. Keďže rebarbora je jednou z prvých plodín, ktoré vykúknu na jar, tento koláč je výborným spôsobom, ako osláviť príchod slnečných dní.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 1 kl prášok do pečiva
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový puding
- 500 g rebarbora
- 500 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 4 pl cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravte cesto. V mise zmiešajte múku s práškom do pečiva.
V druhej miske zmiešajte maslo, práškový cukor, vajce a vanilkový cukor. Vzniknutú zmes pridajte k suchej zmesi a dôkladne premiešajte, kým nevznikne cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte niekoľko lyžíc vody.
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a preneste ho do vymastenej koláčovej formy. Vytvorte z neho rovnomernú vrstvu, ktorá pokryje dno a boky formy.
Rebarboru rozložte na cesto v koláčovej forme.
Pudingový prášok zmiešajte so 4 lyžicami cukru. Podľa návodu na obale si pripravte puding pomocou mlieka a zmesi.
Horúci puding nalejte na rebarboru v koláčovej forme.
Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 45 minút.