Zdroj: Carola Schubbel for Adobe Stock
Recept na zmrzlinové koláče
Tento recept na zmrzlinové koláčiky je tak jednoduchý a zároveň tak neuveriteľne chutný, že ho rada robím znova a znova. Chrumkavé rolky sú hitom na každej oslave a s trochou cviku sa dajú urobiť rýchlo. Zmrzlinové koláčiky môžete naplniť podľa želania alebo potiahnuť a ozdobiť čokoládovou polevou a sú vhodné aj ako zmrzlinové kornútky.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 200 g cukor
- 200 g múka
- 200 ml mlieko
- 1 Štipka soľ
- olej na vyprážanie
- Múčny cukor na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na prípravu zmrzlinových koláčikov vyšľahajte vajcia vo veľkej miske do peny. Zo skúsenosti odporúčam šľahať vajcia aspoň 2 - 3 minúty, aby získali dostatočný objem.
Pridajte cukor a štipku soli a pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude ľahká a krémová.
Múku preosejte a striedavo s mliekom ju vmiešajte do vaječnej a cukrovej zmesi. Odporúčam pridávať múku a mlieko po troškách a dobre premiešať, aby sa zabránilo vzniku hrudiek.
Cesto nechajte odpočívať asi 30 minút. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože vďaka nemu získa cesto dokonalú konzistenciu.
Medzitým na panvici alebo v hlbokej panvici rozohrejte olej. Teplotu otestujte tak, že do oleja nalejete kúsok cesta. Ak okamžite stúpne, olej je dostatočne horúci.
Do oleja ponorte zmrzlinovú žehličku na tortu, aby sa zohriala, a potom ju ponorte do cesta. Vďaka horúcej žehličke cesto okamžite vykysne a získa svoj charakteristický tvar.
Rolky smažte na rozpálenom oleji dozlatista. Ľahko sa dajú obrátiť kliešťami.
Hotové zmrzlinové koláčiky osušte na kuchynský papier a ešte teplé ich posypte práškovým cukrom.