REKLAMA
Ríbezľový koláč so snehom
Výborný, letný, svieži koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 200 g maslo
- 4 pl práškový cukor
- 4 ks žĺtko
- 300 g polohrubá múka
- 1 bal baking soda v4
- 250 ml vlažné mlieko
Ríbezľový sneh
- 4 kus egg whites v1
- 1 štipka soľ
- 250 g kryštálový cukor
- 2 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob
- 250 g ríbezle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cesto: zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Upečieme na plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote 180°C 20 minút. Plech rozmer 30x38 cm. Vyberieme z rúry, ešte na teplý koláč natrieme ríbezľový sneh a vrátime späť do rúry. Teplotu znížime na 150°C, kým nezaschne a nedostane správnu zlatistú farbu. Trvá to asi 15 - 20 minút. Teplota je iba orientačná.
2. Krok
Ríbezľový sneh: bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista. Po lyžiciach pridávame cukor, stále šľaháme na hustú penu, primiešame maizenu a jemne zamiešame umyté, scedené ríbezle.
3. Krok
Necháme vychladnúť, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!