REKLAMA

Ríbezľový koláč so snehom

Výborný, letný, svieži koláčik

REKLAMA
Ako vyšľahať dokonalý sneh z bielkov? Vieme, čo urobiť, aby sa vždy podaril!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vyšľahať dokonalý sneh z bielkov? Vieme, čo urobiť, aby sa vždy podaril!

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 200 g maslo Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 4 ks žĺtko Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bal baking soda v4 Pridané do
  • 250 ml vlažné mlieko Pridané do

Ríbezľový sneh

  • 4 kus egg whites v1 Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 250 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do
  • 250 g ríbezle Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesto: zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Upečieme na plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote 180°C 20 minút. Plech rozmer 30x38 cm. Vyberieme z rúry, ešte na teplý koláč natrieme ríbezľový sneh a vrátime späť do rúry. Teplotu znížime na 150°C, kým nezaschne a nedostane správnu zlatistú farbu. Trvá to asi 15 - 20 minút. Teplota je iba orientačná.

2. Krok

Ríbezľový sneh: bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista. Po lyžiciach pridávame cukor, stále šľaháme na hustú penu, primiešame maizenu a jemne zamiešame umyté, scedené ríbezle.

3. Krok

Necháme vychladnúť, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov