REKLAMA

Ríbezľový koláč so snehom

Výborný, letný, svieži koláčik

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 200 g maslo Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 4 ks žĺtko Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bal baking soda v4 Pridané do
  • 250 ml vlažné mlieko Pridané do

Ríbezľový sneh

  • 4 kus egg whites v1 Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 250 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do
  • 250 g ríbezle Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesto: zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Upečieme na plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote 180°C 20 minút. Plech rozmer 30x38 cm. Vyberieme z rúry, ešte na teplý koláč natrieme ríbezľový sneh a vrátime späť do rúry. Teplotu znížime na 150°C, kým nezaschne a nedostane správnu zlatistú farbu. Trvá to asi 15 - 20 minút. Teplota je iba orientačná.

2. Krok

Ríbezľový sneh: bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista. Po lyžiciach pridávame cukor, stále šľaháme na hustú penu, primiešame maizenu a jemne zamiešame umyté, scedené ríbezle.

3. Krok

Necháme vychladnúť, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov