REKLAMA
Zdroj: Canva
Ríbezľový koláč
Fantastický ríbezľový koláč s cukrovou posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g hladká múka
- 150 g masla
- 1 ks vajíčko
- 2 Lyžice práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 pohár ríbezle
- 100 g kryštálového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridajte nakrájané maslo s vajcom a vypracujte cesto. Cesto odložte do chladničky na 30 minút.
2. Krok
Potom cesto preložte na plech.
3. Krok
Ríbezle dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
4. Krok
V miske zmiešajte ríbezle s kryštálovým cukrom a preložte ich na cesto.
5. Krok
Ríbezľový koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
6. Krok
Po vybratí z rúry nechajte koláč vychladnúť a potom ho posypte práškovým cukrom.