REKLAMA
Rizoto s cviklou a marhuľami
“Letný recept podľa môjho gusta.” Ľahký ale zato zasýti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 200 g ryža Arborio
- cesnak
- Cibuľa
- 0.6 l bujón
- 0.2 l bieleho suchého vína
- 2 ks uvarená cvikla
- marhule
- vlašské orechy
- soľ
- korenie
- 1 dcl smotany
- 50 g gorgonzola
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Na olivovom oleji opečieme cibuľku a cesnak, pridáme ryžu. Chvíľku opražíme. Pridáme soľ a korenie. Podlejeme vínom. Keď sa víno trochu vyparí, pridáme vývar. Za občasného miešania a pridávania vývaru uvaríme ryžu do mäkka. Pred koncom pridáme uvarenú a nastrúhanú cviklu a premiešame. Zvlášť v malom hrnčeku privedieme k varu šľahačku a rozpustíme v nej gorgonzolu. Rizoto dáme na tanier, jemne prelejeme syrovou omáčkou a posypeme orechmi a marhuľami. Môžeme pridať na ozdobu parmezán a bylinky 😋 Dobrú chuť 🤫🙏