REKLAMA

Zdroj: teine from Getty Images

Rizoto s paradajkami

Paradajkové rizoto je vynikajúce jedlo, ktoré je rovnako dobré ako príloha k mäsu alebo ako samostatné jedlo. Kombinácia čerstvých paradajok, aromatickej ryže a kvalitného parmezánu je ideálnym pokrmom na letnú večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 Cesnak Pridané do
  • 1 lyžica Olivové oleje Pridané do
  • 1 lyžica Olivové oleje Pridané do
  • 1 pohár Ryža na rizoto Pridané do
  • 12 Šálky Biele víno Pridané do
  • 4 šálky zeleninový vývar Pridané do
  • 4 ks Zrelé paradajky Pridané do
  • 12 parmezán Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Niekoľko lístkov bazalky na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a za stáleho miešania ich opekajte, kým nezmäknú a nezpriehľadnejú.

2. Krok

Pridajte ryžu a za stáleho miešania smažte asi 2 minúty.

3. Krok

Potom pridajte víno a za stáleho miešania varte, kým sa úplne nevstrebe.

4. Krok

Pridajte 1 šálku vývaru a za častého miešania varte, kým ryža neabsorbuje vývar. Tento postup opakujte, pričom pridávajte vždy po 1 šálke vývaru, kým ryža nezmäkne, ale stále je al dente. To by malo trvať približne 20-25 minút.

5. Krok

Medzitým ošúpeme paradajky od šupky, odstránime semienka a nakrájame ich na malé kúsky. Pridajte ich do ryže na posledných 5 minút varenia.

6. Krok

Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán, podľa chuti osoľte a okoreňte a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

7. Krok

Rizoto podávajte ozdobené lístkami bazalky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov