Zdroj: teine from Getty Images
Rizoto s paradajkami
Paradajkové rizoto je vynikajúce jedlo, ktoré je rovnako dobré ako príloha k mäsu alebo ako samostatné jedlo. Kombinácia čerstvých paradajok, aromatickej ryže a kvalitného parmezánu je ideálnym pokrmom na letnú večeru.
Ingrediencie
- 1 Cibuľa
- 2 Cesnak
- 1 lyžica Olivové oleje
- 1 lyžica Olivové oleje
- 1 pohár Ryža na rizoto
- 1⁄2 Šálky Biele víno
- 4 šálky zeleninový vývar
- 4 ks Zrelé paradajky
- 1⁄2 parmezán
- soľ a korenie podľa chuti
- Niekoľko lístkov bazalky na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a za stáleho miešania ich opekajte, kým nezmäknú a nezpriehľadnejú.
Pridajte ryžu a za stáleho miešania smažte asi 2 minúty.
Potom pridajte víno a za stáleho miešania varte, kým sa úplne nevstrebe.
Pridajte 1 šálku vývaru a za častého miešania varte, kým ryža neabsorbuje vývar. Tento postup opakujte, pričom pridávajte vždy po 1 šálke vývaru, kým ryža nezmäkne, ale stále je al dente. To by malo trvať približne 20-25 minút.
Medzitým ošúpeme paradajky od šupky, odstránime semienka a nakrájame ich na malé kúsky. Pridajte ich do ryže na posledných 5 minút varenia.
Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán, podľa chuti osoľte a okoreňte a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Rizoto podávajte ozdobené lístkami bazalky.