Zdroj: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Rýchla a jednoduchá domáca nakladaná cibuľa
Príprava je tak jednoduchá a chuť oveľa lepšia.
Ingrediencie
- 1 Veľká červená cibuľa (hodí sa aj biela alebo žltá cibuľa)
- 1 pohár bieleho octu
- 1 polievková lyžica cukru
- 11⁄2 čajová lyžička soľ
- 1 pohár Teplou vodou, dostatočne horúcou na rozpustenie cukru a soli.
- Medzi ďalšie dochucovadlá, ktoré môžete pridať, patria semienka koriandra, zrnká korenia, strúčiky cesnaku atď., ale nie sú povinné.
Najnovšie letáky
Postup
Najprv ošúpte a nakrájajte cibuľu na tenké plátky. Zistila som, že na rovnomerné a tenké plátky sa hodí mandolína, ale ak ju nemáte, postačí vám dobrý ostrý nôž.
V hrnčeku alebo v malej miske rozpustite cukor a soľ v teplej vode a miešajte, kým nezostanú žiadne zrniečka. Takto sa vytvorí soľný roztok, ktorý je základom každého procesu nakladania.
Do rozpusteného roztoku cukru a soli pridajte ocot a dobre premiešajte.
Ak dávate prednosť ďalšej chuti nakladanej cibule, pokojne pridajte do uvedeného slaného roztoku ďalšie arómy. Ak si korenie vopred opečiete, určite to zvýši jeho chuť!
Teraz prichádza kľúčový krok: do čistej nádoby (najlepšie do zaváraninového pohára) navrstvite plátky cibule. Po dokončení zalejte cibuľu slaným roztokom, aby bola úplne ponorená. Pomocou paličky alebo noža na maslo uvoľnite všetky zachytené vzduchové bubliny v nádobe.
Začína sa čakacia lehota! Pred uložením do chladničky nádobu uzavrite a nechajte ju aspoň hodinu stáť na pulte. Nezabudnite, že dlhšie státie exponenciálne zlepšuje chuť!