REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Rýchla domáca žemľová knedľa
Staré rožky môžete zúžitkovať tak, že si z nich pripravíte domácu žemľovú knedľu. Chutí fantasticky a je bez kvasníc.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 12 ks vajce
- 500 ml mlieko
- muškátový oriešok
- petržlen
- soľ
- olej na vymastenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rožky nakrájame na malé kolieska.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na masti.
3. Krok
V miske spolu zmiešame rožky, vajcia, cibuľu, mlieko, soľ, petržlenovú vňať, muškátový oriešok a prášok do pečiva.
4. Krok
Zo zmesi vytvarujeme knedľu a zrolujeme ju do alobalu, ktorý sme vymastili olejom. Alobal ešte obalíme do potravinárskej fólie.
5. Krok
Žemľovú knedľu varíme ponorenú vo vode na slabom plyne približne 45 minút. Po uvarení ju necháme vychladnúť a až potom ju nakrájame.