Zdroj: Freepik
Rýchly a jednoduchý pikantný kari plátok lososa
Kari lososový plátok určite zaujme vaše chuťové poháriky svojou neodolateľnou chuťou a voňavou arómou. Kombinuje krehké plátky lososa, ktoré sú zaliate exotickým indickým korením a dokonale pripravené v sýtom a výdatnom karí. Toto jedlo je ideálnym hlavným chodom na večeru alebo príjemnú rodinnú večeru v kombinácii s dusenou ryžou alebo naanom.
Ingrediencie
- 4 Filety z lososa
- 2 pl Kari korenia
- 1 čajová lyžička Kurkumového prášku
- 2 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 Cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 poháre Kokosového mlieka
- 1 polievková lyžica Rastlinného oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvé listy koriandra na ozdobu
- Klíny citróna na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Filety z lososa ochuťte soľou, korením, polovicou kari korenia a polovicou kurkumy. Nechajte ho desať minút marinovať. Medzitým rozohrejte rastlinný olej na panvici na strednom ohni, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým nezmäknú a nezpriehľadnejú. Pridajte zvyšné kari a kurkumový prášok, niekoľko sekúnd miešajte, kým sa nerozvonia. Prilejte kokosové mlieko, dobre premiešajte a zmes priveďte do varu. Potom znížte teplotu a nechajte ju niekoľko minút povariť.
Do panvice pridajte marinované filety z lososa a nechajte ich dusiť v kari omáčke približne 10-15 minút, alebo kým nie je losos uvarený. Uistite sa, že ste lososa v polovici prípravy obrátili. V prípade potreby dochuťte ďalšou soľou a korením.
Kari lososa podávajte horúceho, ozdobeného čerstvým koriandrom a stlačenou citrónovou šťavou.